Iako je jedna od najboljih pucačina ove godine – DOOM Eternal – dostupna za igranje na konzolama PlayStation 5 i Xbox Series X/S putem backwards kompatibilnosti, Bethesda je danas najavila da igrina prava next-gen nadogradnja uz brojna poboljšanja dolazi tek nakon izlaska novih konzola.

Kako stoji na službenoj stranici igre, DOOM Eternal bit će jedna od prvih Bethesdinig igara koje će dobiti besplatnu next-gen nadogradnju, no kada će ona stići, u ovom trenutku Bethesda nije sigurna. Zato su istaknuli da će se besplatna nadogradnja odnositi i na fizičko i digitalno izdanje igre koje ste kupili za PlayStation 4 ili Xbox One (uz napomenu da se fizičko izdanje neće moći nadograditi na isključivo digitalnim izdanjima konzola – PlayStation 5 All-Digital i Xbox Series S).

Ukoliko vam, pak, nije problem čekati pravo vizualno next-gen unaprijeđenje igre, podsjećamo da je DOOM Eternal za PS4 i Xbox One svejedno backwards kompatilan s novim konzolama, pa ga odmah na dan izlaska možete igrati na PlayStationu 5 i Xboxu Series X/S, ako već posjedujete igru od prije.