Vesela vijest za vlasnike Sonyjeve i Microsoftove konzole – Larian Studios je objavio kako će ovog ljeta na njima postati dostupan odličan, a po nekima i najbolji RPG prošle godine, Divinity: Original Sin 2. Budući da je i original nakon verzije za PC dobio i verzije za konzole bilo je samo pitanje vremena kada će razvojni tim to službeno najaviti.

Za one koji ne znaju, ova je igra produbila i povećala opseg već poprilično velikog originala, a uz to je ispravila i neke nedostatke koji su igračima smetali. Umjesto kooperativnog moda za dvije osobe, sada u tom fantazijskom RPG svijetu mogu istovremeno uživati četiri osobe, a za kreativce i ljubitelje DnD-a postoji i Game Master Mode.

Od promjena koje se spominju za konzolašku verziju na prvom se mjestu nalazi podrška za split-screen za dva igrača i “velik broj nadogradnji u stilu Enhanced Editiona za Divinity: Original Sin koji je izašao za PS4 i Xbox One”. Jedina tužna vijest je ona za vlasnike Nintendovog Switcha, budući da nema spomena porta za tu konzolu.

Larian Studios je zadužen za izradu samog porta, dok je izdavanje preuzeo Bandai Namco. Divinity: Original Sin 2 će izaći u kolovozu, a uz obavijest stigao je i prikladan trailer. Sve druge informacije o svijetu i sustavima ove igre možete pronaći na službenim stranicama.