Nakon što je jedan od developera slučajno objavio kako će The Divison 2 dobiti i otvorenu betu, informacije o istoj službeno je potvrdio Ubisoft. Više o otvorenoj beti ovdje.

Ovih dana brojni razvojni studiji i izdavačke kompanije iznose svoje financijske izvještaje za protekli fiskalni kvartal i fiskalnu godinu, a isto je učinio i Ubisoft.

Tijekom sastanka s investitorima, direktor Ubisofta Yves Guillemot pozabavio se ukratko i nadolazećom igrom Tom Clancy’s The Division 2, odnosno kontroverznom situacijom u kojoj su odlučili potpuno zaobići Steam i izdati igru putem Epic Games Storea.

Digitalna revolucija duboko transformira industriju i nudi kompetitivne prednosti tvorcima sadržaja, a ta kompetitivna prednost očituje se u rastućem broju distribucijskih platformi koje se međusobno natječu kako bi si priskrbile iznimno kvalitetan sadržaj“, objasnio je Guillemot dotakavši se teme zdravog “sukoba” između Steama i Epic Games Storea.

No, iako je Epic ponudio više nego solidnu pogodbu, glavni razlog zbog kojeg je Ubisoft odlučio zaobići Steam, kako kaže Yves Guillemot, bio je kako bi privukli još više korisnika na vlastiti digitalni dućan Uplay.

Naime, The Division 2 na PC-u je dostupan putem Epic Games Storea, ali i putem Ubisoftova vlastitog dućana platforme Uplay, a prema Ubisoftovoj logici, s obzirom da igra ne izlazi na Steamu, kupci na PC-u raspodijelit će se između Epicovog dućana i Uplaya.

S ovim dogovorom, vidjeli smo priliku za povećano izlaganje igrača našem vlastitom dućanu, istovremeno podržavajući partnera koji iznimno cijeni naše igre i nudi bolje uvjete“, rekao je Yves Guillemot na sastanku s investitorima.

Ispostavilo se da je Ubisoftov plan očigledno upalio, jer The Division 2 bilježi veliku količinu prednarudžbi, kako na Epic Games Storeu, tako i na Uplayu.

Rani pokazatelji su pozitivni, jer su prednarudžbe na PC-ju veće nego za prvi Division, a prednarudžbe na Ubisoftovom dućanu čak su šest puta veće. Stoga, vjerujemo da je ovaj dogovor pozitivan na duge staze za Ubisoft“, objasnio je Guillemot.

Eto. Ubisoft se zaobilaskom Steama pomalo kockao kako bi privukao više korisnika na svoju vlastitu platformu i izgleda da im se isplatilo.

Svi koji prednaruče The Division 2 za PC, na poklon dobivaju jednu besplatnu Ubisoftovu igru. Više na linku

Dodatno, Guillemot je na sastanku s investitorima istaknuo kako je beta za The Division 2 također bila iznimno uspješna, jer je privukla rekordan broj igrača u usporedbi sa svim dosadašnjim Ubisoftovim betama.

Podsjetimo se, Tom Clancy’s The Division 2 izlazi 15. ožujka za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a prije dva dana najavljena je i otvorena beta kojoj će svi moći pristupiti 1. ožujka.