Već je svima poznato kako Visceral Games, studio koji je najpoznatiji po serijalu Dead Space, radi na još uvijek službeno nenajavljenoj igri Star Wars, a znakovito je kako još uvijek nismo dobili niti pravo ime igre. Važna činjenica vezana uz igru jest da na njoj, kao kreativna direktorica radi Amy Hennig, jedna od osoba koje su stvorile PlayStation ikonu Nathana Drakea, odnosno Uncharted.

Ono što nam je od danas poznato jest radni naziv igre – ”Project Ragtag” i da bi se radnja trebala odvijati između prvog i drugog filma u originalnoj trilogiji.

Glavni lik u igri je autohtoni Alderaanac koji se zove ”Dodger”, što mu nije pravo ime, već je nadimak kojeg je dobio jer je izbjegao novačenje u vojsku Imperija. Kako bi mu u tome uspjelo morao je puno vremena provesti u skrivanju što mu je omogućilo ulazak u svijet kriminalaca. Nakon uništenja njegovog planeta, Dodger završava na međuplanetarnoj tjeralici i mora bježati od Imperija koji ga silno želi uloviti.

Dodger će morati raditi za Jabbu the Hutta kako bi zaradio novac s kojim bi podmitito vojnike Imperija da ga maknu s tjeralice. Važan moment za priču biti će uništenje Zvijezde Smrti koji će uzdrmati kriminalni svijet u kojem će obični kriminalci postati heroji.

Jedna od glavnih mehanike igre, uz pucanje iz zaklona, jest ona kojoj Dodger može privući neprijatelje sa svojim hi-tech lasoom kojeg drži u lijevoj ruci i s lakoćom ih poslati na ”vječna lovišta” s blasterom kojeg drži u desnoj.

Visceralov Star Wars projekt trebao bi izaći tijekom iduće godine.