Deliver Us Mars, nastavak na hvaljenu akcijsku puzzle avanturu Deliver Us The Moon razvojnog studija KeokeN Interactive najavljen je prije mjesec i pol dana u sklopu eventa Future Games Show, a sada je tijekom vikenda dobio i prvu epizodu video razvojnih dnevnika.

Podsjećamo, Deliver Us Mars bit će ponovno prava atmosferična SF avantura u kojoj ćemo igrati kao astronaut i kroz napetu priču straživati nova područja svemira. Radnja nastavka odvija se deset godina nakon prethodne igre Deliver Us The Moon, a čovječanstvo je na rubu izumiranja. Naša priča počinje zaprimanjem misterioznog poziva upomoć s Marsa te se pridružujemo posadi broda Zephyr.

U prvom video razvojnom dnevniku u trajanju od pet minuta ekipa studija KeokeN Interactive napokon je prikazala par kratkih isječaka gameplaya ali podijelila i konkretnije informacije o tome što nas čeka u nastavku SF puzzle avanture. Za početak ističu da će put na Mars biti prava epska narativna drama koja donosi vrlo raznolika nova okruženja i predivne vizure kao što su marsovske olujne prašine, plavi zalasci sunca i krateri Marsa koje ćemo možete vidjeti na obzoru i u krajoliku, ističući da novi nastavak vizualno cilja na “dublje filmsko iskustvo”.

Osim vizuala Deliver Us Mars u odnosu na svog prethodnika Deliver Us The Moon donosi i mnoštvo novih mehanika. Primjerice, studio je izgradio novi sustav kretanja i upravljanja protagonistom, zatim novo izgrađeni sustav penjanja, što je kul jer ćemo Mars istraživati i pješice te se penjati po raznoraznim stijenama i formacijama, pa studio obećava da će značajni dio zabave upravo biti istraživanje, planinarenje i prelazak preko raznih površina crvenog planeta.

S obzirom da je Deliver Us Mars i dalje puzzle avantura u kojoj su zagonetke ključan faktor, u novom dnevniku ističu da su također izgradili i čitavi novi niz mehanika zagonetki koje se zapravo nadovezuju na i proširuju postojeći sustav iz prve igre te su ih ovdje pretvorili u skup mehaničkih zagonetki koje će, po dosad viđenom i obećanom, ciljati na fanove igara kao što su Portal i The Talos Principle, sve to uz čitavi dodatni narativni svemirski istraživački element i epsku dramsku priču.

Što je još sve novoga u igri Deliver Us Mars, saznajte u prvom razvojnom video dnevniku iznad. Studio za kraj obećava da nas u narednih nekoliko mjeseci očekuje hrpa kul novosti i stvari koje će najaviti vezano uz igru i o kojima će tada konačno moći pričati. Pretpostavljamo da to znači da ćemo detaljni prikaz igre i njezina gameplaya vidjeti u sklopu ljetnih gaming evenata tijekom lipnja te potencijalno saznati i igrin datum izlaska. Zasad samo znamo da dolazi na PC (SteamEpic Games Store), PlayStation 4PlayStation 5Xbox One i Xbox Series X|S.