Serijal borilačkih igara Dead or Alive do sada je uvijek imao ženske likove čiji su aduti veoma otkriveni. Ovog je puta izdavač Koei Tecmo u suradnji s razvojnim timom Team Ninja odlučio malo to promijeniti, pa će u novoj igri najavljenoj za vrijeme ovogodišnjeg sajma E3, Dead or Alive 6, djevojke biti malo više obučene.

U intervjuu za portal Eurogamer, direktor Yohei Shimbori rekao je kako se radi o “napetoj borilačkoj zabavi”, pa će se likovi za vrijeme borbe vidno znojiti, skupljati masnice i krvariti. Zbog toga će likovi u borbama biti “praktičnije obučeni”, a tim je promijenio još dvije stvari. Prema njihovom mišljenju, trenutni globalni trend je smanjena seksualizacija ženskih likova, pa su oni također to napravili kako bi “svi mogli bez srama igrati”.

Posljednja stvar, koja će možda neke razočarati, je vjernija fizika poskakivanja grudiju. “Još uvijek će se kretati jer je to u DNA Dead or Alivea, no u prijašnjim je verzijama to bilo prenaglašeno. Nastojimo napraviti što prirodnije kretnje, pa kad se pomaknete, stvari se normalno kreću. To nam je cilj. Ovo je borilačka igra. Smatrali smo da neki ljudi tako ne doživljavaju serijal, nego su je promatrali na krivi način. Zbog toga smo htjeli biti sigurni kako bi ovo primarno postala borilačka igra”, izjavio je Shimbori.

Dead or Alive 6 je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a ljubitelji tog serijala i oni koji će to postati moći će se početi premlaćivati početkom 2019. godine.