Darwin Project je posljednja u nizu Battle Royale igara, koja je PC igračima putem Steama u sklopu programa Early Access (i vlasnicima Xboxa One putem Xbox Game Previewa) dostupna još od ožujka 2018. godine. Ovoga mjeseca, točnije, 14. siječnja izlazi iz Early Accessa za PC i Xbox One, a po novome tada dolazi i na PlayStation 4.

Za one koji ne znaju, radi se o jedinstvenom Battle Royale iskustvu u kojem igrivi likovi imaju različite klase. Darwin Project sukobljava 10 igrača – zatvorenika u svojevrsnoj futurističkoj distopijskoj post-apokaliptičnoj gladijatorskoj areni koja simulira otvoren prostor i teške zimske vremenske uvjete. Igrači se sukobljavaju jedni s drugima koristeći dalekometna i melee oružja, tragajući jedni za drugima i koristeći raznorazne alate koje imaju na raspolaganju.

Ako vam ovo zvuči kao svaki dosadašnji Battle Royale, postoji caka: u Darwin Projectu na apsolutno svaki meč može utjecati Show Director (koncept očigledno posuđen iz Hunger Games) ili gledatelji svojim glasanjem i tako na igrače slati raznorazne smrtonosne sile i invazije.

Darwin Project, ponavljamo, u punom obliku na tržište izlazi 14. siječnja i to za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a kako to sve izgleda u pokretu, pogledajte u novom traileru puštenom u javnost povodom objave konačnog datuma izlaska.