Darksiders Genesis – nova igra i svojevrsni spin-off (koji to nije) u poznatom i voljenom serijalu Darksiders pod izdavačem THQ Nordic – napokon je dobio datum izlaska, a uz to i novi trailer.

Kao što je od prije poznato, Darksiders Genesis je nešto drukčija igra od originalna tri nastavka serijala, a bit će to akcijski hack’n’slash RPG iz izometrijske perspektive. Napokon ćemo po prvi puta imati mogućnost igrati s četvrtim Jahačem apokalipse, čije je ime Strife, a moći će mu se pridružiti i War – protagonist prve igre i to u kooperativnom modu za dva igrača.

Naravno, ako ćete igrati u singleplayeru, imat ćete mogućnost u bilo kojem trenutku birati želite li igrati kao Strife ili War, a svaki od njih ima svoj specifični set napada. Dok je Strife “ranged” lik koji vitla pištoljima, War se oslanja na melee napade mačem.

Da ne duljimo, po novome Darksiders Genesis na PC (i platformu Google Stadia) izlazi “već” 5. prosinca ove godine, a verzija za konzole PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch stiže 14. veljače 2020. godine. Da, taman za Valentinovo.

U svakom slučaju, ne znamo za vas, ali mi se radujemo. Ako vas treba uvjeriti, u nastavku pogledajte novi trailer.