Nakon što se tijekom vikenda pojavio kratki teaser za nešto sasvim novo u univerzumu Croteamove najpoznatije igre Serious Sam, taj domaći studio i njihov izdavač Devolver Digital upravo su službeno najavili da se radi o standalone ekspanziji serijala i novoj igri pod imenom Serious Sam: Siberian Mayhem.

Na igri uz Croteam ovoga puta radi novi ruski tim Timelock Studio, a igra će nas u ulozi poznatog Sama Stonea odvesti upravo u Sibir, gdje ćemo se kroz pet potpuno novih velikih misija provesti kroz goleme ruske krajolike arktičke obale, napuštene šume i sela te kroz zastrašujući i hladni grad duhova. Igra je inače nastala kao ambiciozni community mod na kojem su radili članovi Timelock Studija, ali se ubrzo razvila u kompletnu zasebnu ekspanziju pod vodstvom i u direktnoj suradnji s Croteamom.

U igri nas tako očekuje niz potpuno novih neprijatelja i bosseva te vožnja raznim novim vozilima i mechovima, a igra na tržište izlazi već ovoga mjeseca – 25. siječnja. Serious Sam: Siberian Mayhem moguće je već sada dodati na wishlistu putem Steama, a u nastavku prenosimo i novo objavljeni trailer ekspanzije.