Ova puzzle avantura originalno je lansirana za PC gdje je zaradila nevjerojatno pozitivne kritike publike i premašila očekivanu prodaju. Kooperativna logička igra osvojila je nekoliko nagrada i nominacija uključujući Best Game Design (Dutch Game Award) i Best Puzzle Game (TIGA) te osigurala svoje mjesto kao jedna od Top Steam Releases u svibnju 2022. godine. 

U svakoj igri unutar serijala We Were Here postoje dva igrača koji preuzimaju različite uloge. Svaki igrač ima walkie-talkie za komunikaciju s drugim, što im omogućuje rješavanje zagonetki s kojima se suočavaju. Igrači startaju odvojeni jedni od drugih, u različitim prostorijama pa se ne vide, a da bi riješili zagonetke moraju surađivati.

U ovom nastavku serijala istraživači se ponovno pronalaze odvojeni jedni od drugih u tamnicama Castle Rocka, naoružani samo s walkie-talkiejima koji služe kao njihova jedina konekcija. Glavni zadatak igrača je da pronađu put i izađu iz magičnog svijeta ispunjenog zlom dok otkrivaju mračnu tajnu grada Rockbury – koji sa svojim ukletim dvorcima čini mjesto radnje serijala. Nekoć su se stanovnici ovog grada pokušali oduprijeti korumpiranom Kralju u nadi da će se osloboditi zle magije koja grad Rockbury naizgled smješta izvan prostora i vremena.  

Sa svojih 12 sati gameplaya, We Were Here Forever ujedno je i najdulja igra u serijalu. Za one koji se s njim tek susreću, nema brige, jer ova se igra može igrati kao potpuno samostalno iskustvo, poručuje studio Total Mayhem Games. Verzije za PlayStation i Xbox sa sobom nose novitete kao što je cross-platform značajka pomoću koje ćemo moći istraživati Castle Rock misterij s prijateljima bez obzira na kojoj platformi igrali. 

We Were Here Forever dostupan je od danas, osim na PC-ju, na PlayStationu 4 i 5, Xboxu One i Xboxu Series X|S, a kako izgleda, pogledajte u traileru.