Dugogodišnji serijal Square Enixovih planetarno popularnih konzolaških ekskluziva i akcijskih RPG-ova Kingdom Hearts osvanuo je još 2002. godine s prvim nastavkom za PlayStation 2, a kasnije je kroz brojne nastavke stigao i na Nintendove konzole Game Boy Advance, Nintendo DS, 3DS i Switch te 2019. godine i na PlayStation 4 i Xbox One sa zadnjim nastakvom Kingdom Hearts III (i ritmičkom igrom Melody of Memory iz 2020.). Sada kompletni serijal po prvi puta u povijesti dolazi i na PC.

Vijest je to najavljena sinoć u sklopu novog eventa Epic Games Spring Showcase. Tako su Square Enix i Epic najavili suradnju kroz koju serijal Kingdom Hearts na PC dolazi kao Epic Games Store ekskluziva. Paket ukratko uključuje sljedeće igre: Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix, Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue, Kingdom Hearts III + Re Mind te Kingdom Hearts: Melody of Memory.

No, ništa u univerzumu Kingdom Heartsa nije tako jednostavno, jer poznato je da se on zapravo sastoji od hrpetine igara, inačica i izdanja, a sva ona dolaze na PC i Epic Games Store. Kompletnu listu možete vidjeti na ovome linku. Serijal Kingdom Hearts na Epic Games Store dolazi 30. ožujka, a uz najavu dolaska na PC objavljen je i najavni trailer, koji donosimo u nastavku: