Nećemo dugo čekati prije nego što izađe nova igra izdavača Devolver Digital koju za PC razvija René Rother. Children of the Sun će stići 9. travnja, odnosno sljedeći tjedan, a kreatori su uoči izlaska otkrili još novih detalja o nadolazećoj psihodeličnoj igri u traileru “What the Facts”.

Najavljeno je da će Children of the Sun biti svojevrsna fuzija puzzle igre i snajpanja u kojoj igrači ulaze u ulogu djevojke koja kreće u nemilosrdnu potragu za ljudima koji su joj uništili život. Ono što ovu igru čini posebnom je to što igrač ima sposobnost upravljanja ispaljenim metkom, a to najbolje opisuje službeni opis u kojem stoji: “U ovoj taktičkoj puzzle pucačini u trećem licu preuzimate kontrolu nad jednim metkom, vodeći ga kroz sve složenije i izazovnije razine kako biste ubili kultiste, pokrenuli zamke i preoblikovali okoliš”.

Zvuči lagano? Kvaka je u tome što po levelu dobivamo samo jedan metak. Ipak, ispaljenom metku je moguće promijeniti kurs dok je u letu što znači da možemo zaobilaziti prepreke, ubrzati ga i slično, kako bismo postigli uspješan hitac. Pucanje dolazi zadnje, a prije njega bit će potrebno raditi temeljite pripreme kao što je izvidnica terena i namještanje za savršeni pogodak. Svaki level ćemo moći ponavljati koliko god puta želimo, a autori ističu da za svaku razinu postoje višestruka rješenja. Također je najavljeno da ćemo s vremenom otključavati nove i bolje telekinetičke sposobnosti za upravljanje metkom. Mješavina snajpanja i rješavanja problema u letu daje ovoj igri specifičnu eksperimentalnu atmosferu koja bi se mogla pokazati interesantnom.

Devolver se s ove godine, kao i velik dio industrije, suočio s teškim periodom otkaza i restrukturiranja nakon čega je s funkcije sišao tadašnji šef Douglas Morin.