Nije da skrivamo kako u Rebootu volimo žanr point’n’click avantura, pa kad vidimo neki novi projekt pod izdavaštvom Daedalic Entertainmenta, svakako ćemo ga pomnije pratiti. Children of Silentown nije ime koje rezonira čak ni među ljubiteljima žanra, i zapravo je nastao iz kratkog animiranog filma studija Luna2. Isti autori zaduženi su i za art stil igre koju razvijaju u suradnji s malim studijem iz Italije – Elf Gamesom (Little Briar Rose, za koji su osvojili nagradu za najbolji dizajn “Italian Video Games Award”). Daedalic pak uskače kao izdavač koji u svom portfoliju ima niz uspješnih avantura, a vrijeme izlaska igre – 11. siječanj 2023. – čini se kao idealno izabran kako se ne bi borio s drugim (i velikim) projektima na tržištu.

Za opis radnje igre najbolje je da izvučemo navedeno iz PR obavijesti: “Priča prati Lucy, djevojku koja odrasta u selu duboko u šumi naseljenoj čudovištima, dok polako počinje otkrivati misterije koji je okružuju. Tijekom dana Lucy provodi vrijeme s prijateljima ili pomaže majci. No noću je progone strašne noćne more, slušajući užasno režanje koje dolazi izvan granica grada. Jedno joj je jasno: mrak nosi strašnu opasnost i ona nikada ne smije kročiti u šumu. Ali kad se dogodi tragedija, ona nema izbora nego otići u šumu i suočiti se sa svojim strahovima.”

Jedinstveni i jezivi, rukom crtani stil igre ostavlja dojam mračne avanture već pogledom na slike i teaser trailer igre. Očekujemo klasične dizajnerske metode ovog žanra – skupljanje predmeta i njihovo kombiniranje kako bi riješili mnogobrojne zagonetke, dok se originalnost traži u učenju pjesama koje su najvažnije za komunikaciju s drugima i napredovanje u igri. Za koju autori najavljuju više završetaka.

Dok se izlazak igre očekuje na platformama PC, PlayStation, Xbox i Nintendo Switch očekuje 11. siječnja 2023., besplatni prolog moguće je već sada isprobati na Steamu.