Krajem siječnja prošle godine izašao je Celeste, retro platformer koji se mnogima našao na popisu najboljih igara 2018. godine. Ova igra ima sve – gotovo savršene kontrole, zanimljive svjetove i staze, priču koja se bavi mentalnim zdravljem, izuzetan soundtrack i dodatne opcije za podešavanje težine tako da u iskustvo mogu uskočiti igrači svih vještina.

Matt Thorson, tvorac igre, objavio je prije par mjeseci da planira DLC za igru, da bi sada objavio nešto više detalja. Oglasio se putem društvenih mreža gdje je u kratkim crtama pokrio sve bitne informacije: radi se o novom poglavlju koje ćete odigrati od početka do kraja bez prekida, ovo će biti najteže staze do sada (ima ih prilično teških u originalu), nećete moći skupljati jagode (koje inače služe kao dodatan izazov), stižu neke nove mehanike i bit će dostupan besplatno na svim platformama. Datuma izlaska još nema, ali se Thorson ispričao što neće biti spreman za proslavu prvog rođendana igre.

Celeste je izašao 25. siječnja 2018. za PC, PlayStation 4, Xbox One i Switch, a igra je oduševila i kritičare i igrače. Prodajni rezultati nadmašili su očekivanja tima i prodano je više od 500 tisuća primjeraka. Ako vam treba više informacija možete ih pronaći ovdje, a igra u pokretu izgleda i zvuči ovako: