Poljski studio CD Projekt RED sudjelovao je na sedmom izdanju konferencije WSE Innovation Day, u sklopu koje je direktor studija Adam Kiciński dao izjavu za poljski TVN24, ističući kako studio smatra da je Cyberpunk 2077 dostigao “zadovoljavajuću razinu stabilnosti.

Podsjećamo, nakon punih šest mjeseci od uklanjanja sa Sonyjevog dućana zbog katastrofalnog stanja na baznoj konzoli PlayStation 4 (i Xbox One), igra je prije tjedan dana napokon vraćena na PS Store te je sada, nakon primjene posljednjeg velikog patcha 1.23, igriva i donekle stabilna uz oko 30FPS-a, ali i uz značajno smanjenu populaciju NPC prolaznika i automobila u prometu.

Dakako, kao što smo već istaknuli prošloga tjedna, Sony i dalje upozorava igrače da Cyberpunk 2077 neće biti najbolje iskustvo na baznoj konzoli PlayStation 4 te da su, barem u ovom trenutku, moguće daljnje teškoće, pritom savjetujući igrače da za najbolje iskustvo igraju na konzolama PlayStation 4 Pro i PlayStation 5.

Cyberpunk 2077 vraćen na PlayStation Store

Govoreći na konferenciji WSE Innovation Day, ranije spomenuti direktor poznatog poljskog studija istaknuo je da CDPR konstantno radi na novim patchevima te poboljšanjima performansi i stabilnosti Cyberpunka 2077, napominjući da su u planu i daljnja poboljšanja te uklanjanja bugova i grešaka.

Postigli smo zadovoljavajuću razinu u kontekstu stabilnosti. Također radimo na sveukupnoj učinkovitosti, s čime smo također zadovoljni“, kaže Kiciński za portal TVN24 te dodaje: “S vremenom ćemo uvoditi poboljšanja i u opće sustave na koje igrači obraćaju pažnju“.

Sve ovo samo znači da je igra zasada barem koliko-toliko dovedena u red, ali CDPR je sasvim svjestan da je Cyberpunk na starim konzolama daleko od savršenog i ugodnog iskustva. U međuvremenu, čeka se druga polovica godine, kada bi na tržište trebala stići besplatna next-gen nadogradnja igre za PlayStation 5 i Xbox Series X/S za sve one koji su ju dosada kupili na konzolama PlayStation 4 i Xbox One. Stoga, ukoliko ste ponosni vlasnici novih konzola, imate se čemu radovati u narednih nekoliko mjeseci.