Posljednji dio DLC-a Black Armory iz igre Destiny 2 – takozvana Bergusia Forge – dosada je bila zaključana iza velike zagonetke smještene na lokaciji Niobe Labs, no s obzirom da igrači širom svijeta ni nakon 24 sata nisu uspjeli riješiti kompliciranu zagonetku, Bungie je odlučio otključati Bergusia Forge.

Vijest je to koju je studio objavio putem službene stranice, prihvaćajući činjenicu da je zagonetka koju su postavili igračima jednostavno bila prekomplicirana te da bi moglo potrajati dok bilo tko od igrača dobije pristup tom posljednjem dijelu DLC-a, što nikako ne bi bilo u redu.

Prvotna informacija o ovome novom izazovu smještenome u Niobe Labs stigla je putem službenoga Bungie twitter profila, u kojemu je studio naglasio kako će Bergusia Forge postati dostupna svima “već” nakon što samo jedan tim riješi zagonetku.

No, informacije o preteškoj zagonetki još jučer su krenule u opticaj putem društvenih mreža, pa je tako i Datto – jedan od najpoznatijih Destiny streamera, izrazito vičan in-game zagonetkama, objavio da jednostavno odustaje nakon 24 sata neuspjeha.

Zbog svega toga Bungie je odlučio otključati Bergusia Forge za sve igrače koji posjeduju Annual Pass, no iako su otključali taj posljednji dio DLC-a, naglasili su kako će zagonetku ipak ostaviti u igri, za sve one koji ju bez obzira na DLC žele riješiti kad-tad. Oni koji uspiju riješiti zagonetku, dobit će in-game nagrade u obliku jednoga Ghosta i jednog Emblema kao dokaz.

Iako okupljanje kao zajednica zbog rješavanja zagonetki može biti zabavno, postavljanje ove zagonetke kao prepreke između vas i novoga sadržaja nije bilo idealno iskustvo“, u objavi navode iz Bungiea, ispričavajući se zajednici te dodaju: “Volimo isprobavati nove stvari u Destinyju, ali dovoljno smo fleksibilni za obrate kada ukažete da postoji mjesta za napredak. Nastavit ćemo pratiti razgovor o ovome eventu i učiti iz vaših povratnih informacija dok radimo na izbacivanju budućeg sadržaja“.

U nastavku pogledajte trailer za Bergusia Forge – posljednji dio DLC-a Black Armory za Destiny 2: