Koji Igarashi 1997 godine nam je podario jednog od najpopularnijih naslova Metroidvaina žanra, Castlevania: Symphony of the Night. “Igavania” je popularan termin nastao nakon navedenog naslova te se i danas često koristi u svrhu izražavanja poštovanja prema kreatoru igre. Jučer je na tržište stigao još jedan naslov od Ige, dugo iščekivani Bloodstained: Ritual of the Night koji je opisan i kreiran kao spiritualni nasljednik naslova iz 1997.

Nakon kritika koje je naslov dobio u periodu prvih vizualnih uradaka, Iga je pronašao interesantan način za odgovor na dobivene povratne informacije te je sam vizualni identitet igre ispolirao čije se razlike mogu vidjeti i u traileru uoči izlaska.

Bloodstained: Ritual of the Night možete nabaviti za 10% nižu cijenu na PC, PS4 platformama te za regularnu cijenu od 39.99$ za Xbox One. Verzija za Nintendo Switch stiže u prodaju 25.06. Pored igre moguće je nabaviti i prvi DLC pod nazivom “Iga’s Back Pack” u kojem se između ostalog možete boriti protiv samog Ige.

Prosudite sami koliko je Bloodstained vjerodosostojan nazivu Igavania.