Prošlo je četiri godine otkad je Koji Igarashi, producent većine igara u serijalu Castlevania, pokrenuo Kickstarter kampanju za spiritualni nastavak imena Bloodstained: Ritual of the Night. Ona je bila prilično uspješna, ali igrači do sada osim nekoliko prikaza, od kojih im se neki nisu svidjeli, nisu znali kada će je moći zaigrati. Prošlog ljeta smo dobili kratak pixel art spin-off koji je odlično prošao, a za nešto više od mjesec dana zaigrat ćemo i najavljenu igru.

Vijest je danas objavio izdavač 505 Games uz trailer u kojem možemo vidjeti koliko se tim potrudio da odgovori na kritike oko izgleda igre. Osim što su poboljšali grafiku, osvjetljenje i ubacili novu glazbu, poradili su i na fluidnosti animacija i kontrola, tako da cijeli paket izgleda mnogo uvjerljivije.

Radnja igre odvija se u 18. stoljeću u Engleskoj, a glavna junakinja Miriam morat će spasiti čovječanstvo od invazije demona koji su se zajedno s dvorcem pojavili iz ničega. U dobrom starom Castlevania stilu čekaju vas brojna oružja, oprema, skillovi, nadogradnje i loot, uz hrpu različitih neprijatelja i raznolikih borbi s bossevima.

Bloodstained: Ritual of the Night će izaći 18. lipnja za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a na Switch će stići tjedan dana kasnije, odnosno 25. lipnja. Zasad nije poznato po kojoj će se cijeni igra prodavati, ali sve drugo što je tim objavio možete pronaći na službenim stranicama.