Izdavač THQ Nordic i njihova krovna vlasnička kompanija Embracer Group putem novog financijskog izvještaja otkrivaju da je akcijski RPG Biomutant razvojnog studija Experiment 101 ostvario sasvim solidan uspjeh te da su troškovi izrade i promocije zapravo već u lipnju – tjedan dana nakon izlaska igre – bili svedeni na nulu.

Direktor THQ-a i grupe Embracer, Lars Wingefors, ističe da je igra dosad prodana u više od milijun primjeraka, čime je od prodaje povratila troškove izrade (engl. break even), ali i sve ostale popratne troškove. Odlična je to vijest i za maleni studio Experiment 101, kojega je THQ Nordic kupio još u studenom 2017. godine.

Kompletno ulaganje u razvoj i marketing, kao i troškovi kupnje studija Experiment 101 i njihovog IP-a, nadoknađeni su u roku od tjedan dana nakon lansiranja igre“, ističe Wingefors u novom financijskom izvještaju, dodajući da su prodajni rezultati Biomutanta u skladu s očekivanjima uprave kompanije.

Generalno, direktor Embracera ističe i da je ovo za THQ Nordic bio najbolji i najuspješniji kvartal unazad deset godina (od nastanka pa dosad), čemu je direktno pridonijela prodaja igre Biomutant, ali i drugih novijih igara kao što su remake za Destroy All Humans, Wreckfest i odlični remake platformera SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated.