Igra Indiana Jones na kojoj rade izdavač Bethesda Softworks i razvojni studio Wolfensteina, MachineGames, bit će ekskluziva za PC i Xbox.

Bethesda je objavila da radi na igri Indiana Jones tematike još 2021. godine, a sve što se znalo je da će je razvijati poznati MachineGames. U to vrijeme nismo dobili detalje kao što su podaci o vremenu izdavanja ili informacije o platformama, a sada je potvrđeno da će nadolazeća avantura biti ekskluziva za PC i Xbox. Također se očekuje da će igra biti dostupna na dan lansiranja na Game Passu.

Prema riječima Bethesdinog Petea Hinesa, koji je vijest objavio tijekom svjedočenja za već dobro poznati sudski postupak između Microsofta i FTC-a, Bethesda je sklopila inicijalni ugovor s vlasnikom IP-a, Waltom Disneyjem, u kojem stoji da će Indiana Jones stići na više platforma, ali su se uvjeti ugovora izmijenili 2020. nakon Microsoftove akvizicije ZeniMaxa, Bethesdine krovne kompanije (hvala, IGN).

S tim na umu, sada znamo da je još uvijek neimenovani naslov Indiana Jones trenutno u razvoju za PC i Xbox. Sve što je poznato, ako je suditi iz teasera, je to da će je Indy nositi svoj upečatljivi šešir i bič.