Strategija na poteze BATTLETECH danas će proslaviti prvi rođendan, a razvojni tim Harebrained Schemes i izdavač Paradox Interactive su najavili drugu ekspanziju kojoj se fanovi mogu radovati. Urban Warfare joj je ime i kao što možete pretpostaviti, mechovi će se boriti u urbanim sredinama gdje će osim njih stradati i brojne zgrade.

Glavna stvar na koju se razvojni tim usmjerio je način funkcioniranja borbi unutar gradova, pa su pripremili nove mehanike: blokiranje vidnog polja, pravila za kolateralnu štetu i opcije za destrukciju koje uključuju eksplozije i poplave. Osim toga, stižu dva nova mecha, nove Flashpoint misije, tri nova protivnička vozila i novi tip misija.

Urban Warfare u BATTLETECH stiže 4. lipnja, a možete ga nabaviti na dva načina – zasebno po cijeni od 20 eura ili ako imate Season Pass dobit ćete ga automatski čim izađe. Ova strategija koju su mnogi opisivali kao XCOM samo s mechovima dobila je solidne ocjene kada je izašla, no za razliku od spomenute igre bila je mnogo sporijeg tempa što se nije svim igračima dopalo. Ako volite te metalne dvonožne grdosije i strategije na poteze, imajte igru na umu, ali bacite oko na službene stranice za više informacija o onome što pruža to iskustvo.