Elden Ring, igra na kojoj je poznati pisac Game of Thronesa George R.R. Martin surađivao s legendarnim japanskim studijom FromSoftware – tvorcima žanra souls-like, uspio je nadživjeti suludi hype i nadmašiti apsolutno sva očekivanja te postati jedna od najuspješnijih igara u povijesti. Svjestan je toga i izdavač igre Bandai Namco koji već sada, čini se, pikira suradnju s još jednim poznatim piscem fantasy i SF knjiga.

Ovoga puta riječ je o Brandonu Sandersonu, američkom piscu koji se proslavio knjigama i romanima kao što su fantasy trilogija Mistborn, The Stormlight Archive, serijal Skyward, Alcatraz i mnoge druge. Sandersona, baš kao i Georgea R.R. Martina, mnogi smatraju vrsnim piscem jer se proslavio kao tvorac fikcionalnih univerzuma kao što je Cosmere u koji su smješteni mnogi od njegovih romana.

Nova suradnja s FromSoftwareom?

Sanderson je naročito poznat po  stvaranju tzv. “Zakona magije” – sustava i seta pravila kojima je 2008. godine popularizirao ideje magičnih sustava u fikcionalnim okruženjima, stoga je logično da je Bandai Namco sada pristupio upravo njemu s idejom potencijalne buduće suradnje na novoj fantasy igri nastavno na popularnost Elden Ringa. Dakako, u ovom trenutku još ništa nije službeno te se ne zna hoće li to biti još jedna suradnja sa studijom FromSoftware niti hoće li to biti još jedna souls-like igra.

Ono što zasad znamo je da je samu vijest o Bandai Namcovoj potencijalnoj želji za suradnjom otkrio upravo sami Sanderson u dvosatnoj livestream emisiji na vlastitom YouTube kanalu, ističući kako mu je Bandai Namco poslao specijalni paket igre Elden Ring koji sadrži plašt, mač i druge predmete, zajedno uz personaliziranu poruku. Nastavno na to, želju za suradnjom izrazio je i on sam. “Zapravo imam za njih ideju u glavi, pa ću im možda morati poslati svoju ponudu i vidjeti što misle“, istaknuo je Sanderson te kasnije tijekom streama otkrio da već sad ima ideju za novu soulsborne igru.

Razmišljao sam – što bih napravio da radim na soulsborne igri? Naravno, ne mogu ja odlučiti o tome, zar ne? Ali imam scenarij u glavi, pa ćete možda čuti nešto od mene. Imam neke ideje. Uvijek imam ideje“, zaključio je Sanderson.