Baldur’s Gate III, treći nastavak legendarnog RPG serijala koji je već posljednje gotovo dvije godine dostupan za igranje kroz program Early Access na Steamu, ipak neće biti spreman za izlazak iz Early Accessa i kompletno lansiranje ove godine, kako je ranije planirano.

Tako je sinoć u sklopu Dungeons & Dragons eventa D&D Direct stigao i video update u kojemu Larian Studios primarno donosi pogled na proteklih 18 mjeseci – cjelokupno razdoblje razvoja i novosti koje su ubacili u igru od početka Early Access faze do danas, no video je ujedno i potvrdio raniju glasinu da Baldur’s Gate III u punom obliku ipak izlazi tek 2023. godine.

Iako se javnosti u novom videu ovoga puta nije obratio Swen Vincke, simpatični direktor studija Larian Games, zamijenila ga je šašava ekipa Lariana u još jednom roleplaying segmentu direktno iz studija u prigodnim cosplay odijelima, dok je Vincke u svom od prije poznatom viteškom oklopu ležao iza svoga stola inkapacitiran. Ako išta, ekipa iz Lariana uvijek nas nasmije, pa je tako i sada.

Smijati se možda neće jedino oni koji su Baldur’s Gate 3 u finalnom obliku s nestrpljenjem očekivali zaigrati već ove godine, no 2023. ne čini se toliko dalekom s obzirom na visoku razinu kvalitete i surovu količinu sadržaja koje studio želi isporučiti u nastavku jednog od najutjecajnijih RPG serijala u povijesti videoigara.