Poznata kompanija Atari najavila je da prestaje s izradom mobilnih i free-to-play igara te kreće s radom na “premium” igrama za PC i nove konzole.

Kako stoji u njihovoj novoj objavi, u tome planu restrukturiranja i promjene poslovnih obrazaca Atari će ugasiti i rasprodati određene besplatne mobilne igre kao što su RollerCoaster Tycoon Stories, Crystal Castles, Castles & Catapults, Ninja Golf, Atari Combat: Tank
Fury i druge, dok će neke postojeće uspješne mobilne igre s velikom bazom fanova ostati aktivne.

Kroz svoj nedavno formirani ogranak Atari Gaming, igre će isporučivati i na PC te PlayStation i Xbox. U te svrhe namjeravaju iskoristiti katalog od 200 vlastitih novih, ali i od prije poznatih igara i serijala kako bi izgradili snažnu postavu premium igara na svim platformama. “Prvi su naslovi trenutno u razvoju, a prva izdanja planirana su za financijsku godinu 2021/22“, ističe kompanija.

Tu će ponudu igara prvotno koristiti i kako bi postepeno ojačali sadržaj za vlastiti nedavno izbačeni Atari VCS konzolu koja je ujedno i mini gaming PC, s ciljem pružanja pristupačnih i zabavnih gaming iskustava vlasnicima svih platformi, uključujući i PC i druge konzole. “To je srž Atarija i ono što našu povijest veže uz našu budućnost“, ističe u objavi Wade J. Rosen, direktor i glavni dioničar Atari Grupe te zaključno objašnjava kako je došlo do refokusiranja na PC i konzole: “Smatramo da je vrhunsko igranje bolje reprezentativno za ovu vrstu igračkog iskustva i Atari DNA“.