Sjećate se kada je Assassin’s Creed trebala biti trilogija? Dobro, možda ne, jer je to ipak bilo u dalekoj gaming prošlosti. Idemo s nečim recentnijim – sjećate se kada je Ubisoft prije tjedan dana potvrdio kako ove godine neće biti novog Assassin’s Creed nastavka i tako prekinuo niz od sedam godina? (I onda su u izvještaju spomenuli da ove godine žele izdati WATCH_DOGS 2? Da, i mi se češemo po glavi.)

Čini se da Assassin’s Creed ide na malo dulji godišnji. Ili, ako želite, na duhovno putovanje na kojemu bi se ovaj dugogodišnji i ultrapopularni serijal trebao zagledati duboko u sebe, preispitati svoju filozofiju i, nadamo se, vratiti se sa svježim pristupom, novim idejama, s manje bora na licu, itd., itd.

“Cilj nam nije da se automatski vratimo na godišnje izdavanje [Assassin’s Creed igara]. Shvatili smo da je vrijeme da serijalu damo vremena tako da [developeri] mogu raditi na njemu i na svim njegovim mehanikama tako da možemo biti sigurni da možemo poboljšati [serijal],” rekao je Ubisoftov CEO Yves Guillemot za vrijeme prezentacije na Ubisoftovom Investor Dayju. “Ono čemu danas svjedočimo je obećavajuće. Moći ćemo izdavati [Assassin’s Creed] igre redovito, ali ne možemo reći da će to biti svake godine,” dodao je.

“Jedan od naših najboljih timova trenutno radi na Assassin’s Creedu. Dali smo im svo vrijeme koje im je potrebno da mogu izdati igru za koju se nadamo da će biti izvanredna. Određujemo pravila koja će im dati dovoljno vremena da ispoliraju igru i izmisle nešto uistinu nevjerojatno: to nam je glavni prioritet,” rekao je Alain Martinez, Ubisoftov CFO.

Obožavatelji su spekulirali da će nova Assassin’s Creed igra biti radnjom smještena za vrijeme Španjolske inkvizicije i tako se povezati s nadolazećim Assassin’s Creed filmom, ali Martinez je te glasine odlučno demantirao.

“Sljedeća Assassin’s Creed igra neće biti o Inkviziciji. To ne znači da nikada neće biti Assassin’s Creed o Inkviziciji, ali mislili smo da je pametnije filmu dati kreativnu slobodu, tako da ne postoji prevelika povezanost između filma i igara,” neočekivano je rekao Martinez.

Prema drugim informacijama – možda također jednako neočekivano kao i Španjolska inkvizicija – WATCH_DOGS 2 trebali bi zalajati do kraja sljedeće Ubisoftove fiskalne godine, što znači da ćemo pokušati hakirati grad prije travnja 2017.

Assassin’s Creed u europska kina dolazi 21. prosinca 2016., a nadamo se i hrvatskoj distribuciji. Očekujemo li je? Pa…