FromSoftware je ove godine s Elden Ringom odnio titulu Game of The Year, ali je iskoristio priliku premijerno najaviti razvoj novog projekta pod nazivom Armored Core VI: Fires of Rubicon, seriju mecha videoigara, pucačinu iz trećeg lica.  

Budući da je podžanr Soulsborne igara postao relativno dominantan dio FromSoftware brenda, lako je zapitati se hoće li novi Armored Core slijediti taj primjer. 

Predsjednik FromSoftwarea Hidetaka Miyazaki u intervjuu za IGN kaže da to neće biti slučaj: “Ne, nismo se svjesno trudili da ga pokušamo usmjeriti prema Soulsborne tipu gameplaya”. Također je ponudio koncept igre rekavši da su se ustvari pokušali vratiti korijenima Armored Core tradicije.  

To, primjerice, znači zadržavanje mnogih elemenata koji su definirali seriju kroz godine — značajke poput njegove granularne prilagodbe mehanike i 1v1 tipa igre u areni.  

“Soulsborne” elementi koji se najlakše mogu iščitati iz ovog projekta bit će moćni bossevi i mračno okruženje, od kojih je potonje već bilo veliki dio identiteta Armored Corea. 

Kako stvari stoje, Armored Core VI trebao bi objavljen 2023. godine.