Već od ovoga siječnja, odnosno od samoga početka godine gospodnje 2019. Microsoft se pobrinuo da se vlasnici Xboxa One, pretplaćeni na servis Xbox Game Pass, imaju čemu radovati. Drugim riječima, Microsoft je najavio još šest igara koje dolaze na Xbox Game Pass.

Zasad najavljenih šest igara na Xbox Game Passu pojavit će se u tri etape, a naći će se tu doslovno za svakoga ponešto. Krenimo redom.

3. siječnja stiže nama jedna od omiljenih narativnih epizodnih avantura – Life is Strange 2, odnosno njezina zasad objavljena prva epizoda. Dakako, ostale četiri epizode, odnosno čitava sezona, također će osvanuti na Xbox Game Passu jednom kad izađu.

Smatramo da je ovo sjajan potez Square Enixa i Microsofta, pogotovo kad uzmemo u obzir činjenicu da su i prva igra Life is Strange, kao i prequel Life is Strange: Before the Storm prije samo nekoliko dana ovoga prosinca također ugledali svjetlo dana na Xbox Game Passu, tako da će sada pretplatnici na Xbox Game Pass imati čitav serijal na raspolaganju.

 

Osim LiS2, 3. siječnja na Xbox Game Pass stiže i Ark: Survival Evolved – multiplayer open-world survival igra s dinosaurima i ostalim prethistorijskim životinjama, koja je svoju slavu stekla tijekom tri godine postojanja u programu Early Access, a posljednjih godinu i pol je u redovnoj prodaji na svim mogućim platformama.

Ako je dosad niste nabavili i niste dijelom preko nekoliko milijuna ljudi koji su ovu igru igrali tijekom njezine rane faze ili nakon izlaska, a imate Xbox Game Pass, sada ćete napokon iskusiti o čemu se radi.

 

Nego, jesmo li već spomenuli da će biti za svakoga ponešto? Jesmo? Aha, ok. To zaista i mislimo, jer također 3. siječnja uz dvije gore navedene igre dolazi i Farming Simulator 17 🙂 Ovo je igra koju ili volite ili mrzite, no mora se priznati da čitavi serijal Farming Simulator zaista ima poprilično veliku sljedbu fanova, koliko god vam njezin čitav koncept možda bio čudan.

Spomenuti nastavak koji je od ovoga mjeseca besplatan za pretplatnike na Xbox Game Pass je iz 2016. godine, dok je najnoviji (Farming Simulator 19) izašao prije nešto manje od dva mjeseca.

 

Nekoliko dana kasnije, 7. siječnja, na Xbox Game Pass, potom, dolazi Absolver –  online multiplayer borilački akcijski RPG, kojega su mnogi prozvali kvalitetnom mješavinom Dark Soulsa i Street Fightera, što zbog naglaska na online PvP, što zbog teške melee borbe i menadžmenta stamine kao ključne mehanike.

Ukoliko ste željni dobre online multiplayer tabačine, kao i jedinstvenog vizualnog stila, Absolver je definitivno igra za vas.

 

10. siječnja na Xbox Game Pass stiže još jedan veliki hit, a to je Just Cause 3 – jedna od najluđih akcijskih avantura koja vam dozvoljava sve ono što GTA ne može.

Trojka slovi kao najbolji nastavak čitavoga serijala, a prema mnogima, bolja je čak i od njezinog nasljednika Just Cause 4, koji je svjetlo dana ugledao tek prije mjesec dana. Ako dosad niste uronili u ludi svijet odbjeglog agenta Ricoa Rodrigueza, sada je pravo vrijeme za to.

 

Posljednja igra na listi, koja na Xbox Game Pass dolazi 10. siječnja, je Aftercharge – jedina potpuno nova od svih gore navedenih igara, čiji je službeni datum izlaska na tržište također 10. siječnja. Radi se o online kompetitivnom/kooperativnom akcijskom FPS-u s naglaskom na timskom igranju 3 na 3. Glavna obilježja su mu futuristička tematika i simpatična grafika, a igra obećava sate i sate zabave s ekipom.

Ponavljamo se, no svi znaju da je ponavljanje majka znanja, pa ćemo tako ponoviti i treći put: ovomjesečna ponuda igara, kao što ste mogli vidjeti iz gore priloženoga, na Xbox Game Pass zaista donosi za svakoga ponešto i drago nam je vidjeti da se Microsoft potrudio svojim pretplatnicima donijeti hrpetine sati zabave samo sa ovomjesečnom ponudom.