Nezavisni izdavač 505 Games i razvojni studio Giant Squid prošloga su četvrtka najavili kako je višestruko nagrađivana istraživačka igra Abzû izašla na Nintendo Switch.

Avantura u kojoj kao ronioc istražujete misteriozne dubine oceana prvotno je izašla na PC i PlayStation 4 u kolovozu 2016. godine, potom i na Xbox One u prosincu iste godine.

Od 29. studenoga ove godine vlasnici Nintendo Switcha također mogu uživati u čarima Abzûa, njegove predivne atmosfere, mistike i oku ugodnih vizuala, navigirajući podzemnim okolinama, špiljama i drevnim ruševinama.

BAFTA, službeni The Game Awards 2016 i Joystick Awards 2016 samo su neke od prestižnih dodjela nagrada za koje je Abzû bio nominiran u kategorijama najboljeg soundtracka, najboljeg umjetničkog postignuća i najbolje originalne igre.

Ukoliko ga dosada niste igrali, a posjedujete Nintendo Switch, u nastavku obavezno pogledajte novi trailer objavljen povodom izlaska igre na Nintendo Switch i saznajte zašto je ova indie igra očarala mnoge u 2016. godini: