Infinity Ward je objavio kako nam u novoj Call of Duty: Modern Warfare igri vraćaju jedan stari, ali vrlo dobro poznati feature. Naime, nakon što ih u posljednjih par igara ovog vrlo uspješnog serijala nismo vidjeli, svoj će veliki povratak doživjeti killstreakovi.

Za sve one čitatelje koji ne znaju o čemu je riječ, killstreakovi su u prošlim igrama nagrađivali igrača koji je bez umiranja napravio određeni broj killova. Tako je igrač u igri Call of Duty 4: Modern Warfare, nakon tri uzastopna killa osvojio radar koji je 30 sekundi skenirao mapu i otkrivao neprijateljske pozicije. Nakon pet killova, igrač je dobio opciju pozivanja napada avionom, a nakon sedam uzastopnih killova, na mapi bi se na 60 sekundi stvorio napadački helikopter.

Zadnjih par nastavaka igrača je nagrađivalo nešto jednostavnijom verzijom killstreaka, odnosno tzv. scorestreakom, koji je vodio računa i o drugim igračevim potezima poput uništavanja neprijateljskih letjelica, asistencijama drugim igračima, rješavanjem određenih ciljeva i sličnom.

Prema najavi na Twitteru, nova će nas Call of Duty: Modern Warfare igra, za određeni broj killova nagraditi s Juggernaut armourom, Infantry Assault tenkom i zračnim napadom bijelim fosforom.

Odmah po službenoj najavi, mnogi su portali skrenuli pažnju kako je u stvarnom životu korištenje bijelog fosfora protivno odredbama Ženevske konvencije, odnosno kako je upotreba klasificirana kao ratni zločin. Međutim, neovisno o tome, bijeli fosfor se i dalje koristi, a najčešći vojni ciljevi su upravo mjesta krcata ljudima. S obzirom da je serijal Call of Duty već izazvao brojne kontroverze s igrom Call of Duty: Modern Warfare 2, odnosno sa scenom masakra u zračnoj luci, ostaje nam za vidjeti koliko će reakcija izazvati ova vijest u narednim danima.

Call of Duty: Modern Warfare na PC, PlayStation 4 i Xbox One stiže 25. listopada, a prije par dana prikazan je i cinematic intro za online matcheve.