Poznatoj priči iz redova PC distribucije igara odnosno natezanja čija je platforma “bolja” i kome treba pripasti “ekskluziva” nad konkretnim naslovom, se evidentno kraj ne nazire u skorije vrijeme. Povijest se ponovila s drugim likovima i, reklo bi se, s malkice drukčijim ishodom. Na meti “review bombinga” našli su se sada naslovi iz Borderlands franšize, konkretno Borderlands 1 i 2, naravno, zbog odluke publishera 2K da treći nastavak PC verzije Borderlandsa bude ekskluzivno prisutan na Epic Games trgovini.

Međutim, kako je u današnje vrijeme pojam ekskluzivnosti u industriji videoigara veoma diskutabilne prirode te kako već znamo da je u pitanju samo privremena Epic Games Store ekskluziva, i dalje nije spriječilo horde nezadovoljnih PC igrača u pokušaju da naštete reputaciji prijašnjih naslova iz navedene franšize.

Gore spomenuti drukčiji ishod u ovom slučaju znači da se automatizirani sustav koji je Valve nedavno implementirao za potrebe sprječavanja masovnog review bombinga, zapravo pokazao učinkovitim, što opet u prijevodu znači da je pokušaj narušavanja finalne ocjene navedenih naslova u ovom slučaju ostao uzaludan.

Borderlands-c


Ocjena je naime ostala u postojećem rangu, međutim negativne recenzije i dalje postoje u tekstualnom obliku na Steam stranicama. Primjetit ćete kako je većina njih “off-topic” te ne spadaju u kategoriju konstruktivne kritike.

Borderlands 3 očekujemo na PC(Epic Games Store, nakon toga Steam), PS4 te na XOne 13.09.2019.