Idućeg tjedna će Warhammer: Vermintide 2 proslaviti prvi rođendan. Švedski razvojni tim Fatshark je igru najprije izdao za PC, zatim je par mjeseci nakon toga stigla Xbox One verzija, da bi se PlayStation 4 igrači mogli pridružiti kooperativnom akcijskom sjeckanju fantazijskih beštija u prosincu.

Od izlaska je igra dobila nekoliko manjih proširenja i solidan broj besplatnih nadogradnji, da bi sada tim bio spreman otkriti prvu veliku ekspanziju za nju. Za početak, stižu novi protivnici imena Beastmen. Grupi heroja će ovi ratnici s rogovima predstaviti najveći izazov do sada. Drugi veliki dodatak je Helmgart, grad koji će imati veliku ulogu u novim avanturama. Tim je pripremio i nove mehanike koje su dobile ime kao i sama ekspanzija – Winds of Magic. Stiže ih osam, a svaka od njih će predstaviti novu vrstu izazova. Za kraj su spomenuli ljestvice, za igrače koji se osjećaju kompetitivno i žele se natjecati s drugima za titulu najboljih heroja u ovom fantazijskom svijetu.

Warhammer: Vermintide 2 – Winds of Magic zasad nema točan datum izlaska i iako tim to nije spominjao, ako uzmemo u obzir raspored izlaženja sadržaja do sada, ekspanzija će najprije stići na PC, a zatim na ostale platforme. Osnovnu igru možete nabaviti za računala, PS4 i Xbox One, a detalje o njoj potražiti na službenim stranicama.