Listopad je očekivano krcat velikim i malim releasovima, a mi vam u još jednoj, podužoj, listi donosimo popis najzanimljivijih igara po izboru naše redakcije. 

Until Dawn

4. listopada

PC, PS5

Until Dawn se devet godina nakon svog prvotnog izlaska vraća u poboljšanom izdanju za računala i PlayStation 5 – ova verzija donosi grafička poboljšanja, nove elemente narativa i poboljšanje kontrole kamere. Doduše, nas najviše veseli činjenica što dolazak na računala znači i nedvojbeno modanje igre i pojavljivanje CJ-a iz San Andreasa. CJ vs Wendigo je  Alien vs Predator za modernog renesansnog čovjeka.

 

Silent Hill 2 Remake

8. listopada

PC, PS5

Ekipa iz Bloober Teama je znala u što se uvalila kad su krenuli raditi remake jednog od najutjecajnijih horora svih vremena. Sentiment prema remakeu se malo omekšao nakon nedavnog trailera koji fokusirao na legendarnu priče dvojke, a za manje od tjedan dana znat ćemo hoćemo li ovaj remake promatrati s jednakim dozom divljenja i radosti kao nedavne remakove Resident Evila ili će se ispostaviti da je Bloober srljao kao guska u maglu.

 

Diablo 4: The Vessel of Hatred

8. listopada

PC, PS5, XSX

Diablo IV je u posljednje vrijeme izvrstan, a uskoro će postati još bolji kad dobijemo novu klasu za grindanje. Vessel of Hatred je fokusiran na džunglu stoga ne čudi što je klasa Spiritborn bazirana upravo na drevnim ratnicima tog ekosustava. Priča nas baca u novu regiju Nahantu u koju smo se zaputili kako bi pronašli nesretnu Neyrelle čija sudbina, pretpostavljamo, ima sve samo ne sretan kraj.  Ali to je sve ovako i onako pomalo nebitno jer ono po što dolazimo u Diablo je grind. On je, kao i zlo, vječan.

 

Dragon Ball: Sparking! Zero

10. listopada

PC, PS5, XSX

Ako ste milenijalac i volite Dragon Ball Z vrlo vjerojatno ste lomili palčeve na serijalu Budokai Tenkaichi. Sparking! Zero vraća legendarnu 3D tučnjavu na velika vrata, a osim 20 različitih varijanti Gokua i Vegete, roster okuplja likove iz svih era Dragon Balla. Malo je reć’ da jedva čekamo srušiti cijelu arenu tijekom epskih borbi.

 

Metaphor: ReFantazio

11. listopada

PC, PS5, PS4, XSX

Metaphor: ReFantazio je novi projekt umova iza Persone 3, 4 i 5, a baca nas u fantasy svijet u kojem moramo navigirati kraljevstvom tijekom žestoke borbe za prijestolje. Istraživanje tamnica i borba na poteze preko dana te razvijanje prijateljstva tijekom večeri uz pametno iskorištavanje vremena koje imamo na raspolaganju zvuče kao poznata formula koja nikada ne gubi svoju čar. Pogotovo kad ju radi Atlus.

 

Europa

11. listopada

PC

Na Jupiterovom mjesecu Europa čeka nas opuštajući puzzle platformer u prekrasnom, Zeldom inspiriranom svijetu. Kao android Zee morat ćemo otkriti tajne uništene utopije koje skriva teraformirani mjesec te otkriti priču o posljednjem preživjelom pripadniku ljudske vrste. Za sad je izlazak planiran samo za PC, ali voljeli bismo Europu nekad vidjeti i na konzolama.

 

New World: Aeternum

15. listopada

PS5, XSX

MMO-ova više nema na bacanje, pogotovo kad su u pitanje konzole. Amazonova MMO uspješnica New World stiže na konzole te dolazi skupa s novim podnaslovom Aeternum. Ovo izdanje donosi baznu igru, ekspanziju Rise of the Angry Earth te brojna poboljšanja poput novih dijaloga i međuscena, dedicirani ogromne PvP zone, raid za 10 igrača, endgame solo trials i još mnogo toga. Sve što trebate i želite od MMO-a.

 

Neva

15. listopada

PC, PS5, XSX, NS

Priča o ljubavi i identitetu prati mladu ženu koja se u umirućem svijetu zbližava s veličanstvenim vukom. Na igri radi Nomada Studio koji je prethodno napravio fenomenalni Gris, a u ulozi izdavača je opet Devolver Digital. Apsolutno sve što želimo od žanra igre koji od milja nazivamo „igre su stvarna umjetnost, vidi koliko emocija i tuge imamo“.

 

Super Mario Party Jamboree

17. listopada

NS

Nintendo ovo naziva najvećom Mario Party igrom dosad i odmah je jasno zašto: više od 110 mini igara, 7 boardova te mogućnost online igranja do 20 igrača. Zapravo sve što želimo od Mario Party igre u jednom pakiranju.

 

A Quiet Place: The Road Ahead

17.⁠ ⁠listopada

PC, PS5, XSX

Ako postoji jedna film koji bi funkcionirao odlično kao videoigra The Quiet Place nam možda ne bi bio prvi izbor ali bi svakako bio dobar izbor. Čudovišta koja čuju najmanji šum i protagonistica čija astma predstavlja više od kroničnog zdravstvenog problema mogli bi rezultirati zaista intenzivnim survival hororom.

 

Unknown 9: Awakening

18. listopada

PC, PS5, PS4, XSX, XOne

Prije izlaska Unknown 9: Awakening naš Dario je pročitao dvije knjige, nekoliko stripova, poslušao podcast i odigrao detektivsku web igru smještenu u prošireni svijet igre. Zapravo jedva čekamo da Unknown 9 izađe samo da Dario može staviti točku na i. Dugo si čekao i konačno dočekao mili Dario!

 

Date Everything!

24. listopada

PC, PS5, XSX, NS

Jeste li ikad pomislili kako bi bila dobra ideja dejtati svoj usisavač? Ili možda stolnu lampu? Osjećate li privlačnost prema svojoj kutnoj garnituri? Date Everything! je dating sim koji nam omogućava da pomoću posebnih naočala (dateviatos) naša kuća oživi kao nikad dosad. Više od 100 likova, kompletno realiziranih s glasovnom glumom, čeka nas u udobnosti našeg doma. Malo je freaky al’ nam se koncept sviđa.

 

Sonic X Shadow Generations

25. listopada

PC, PS5, PS4, XSX, XOne, NS

Sonic X Shadow Generations donosi remaster Sonic Generationsa iz 2011. godine i novu igru Shadow Generations čija se radnja odvija paralelno sa Sonicovom. Nova avantura mračnog Shadowa donosi 3D svijet sa sekcijama u otvorenom svijetu sličnu onima iz Sonic Frontiersa. Fanovi plavog (i crnog) ježa svakako će dobro jesti ovog listopada.

 

Call of Duty: Black Ops 6

25. listopada

PC, PS5, PS4, XSX, XOne

Hej, Black Ops 6 je uveo novi sustav kretanja koji omogućava da skačemo i sprintamo u svim mogućim smjerovima što će omogućiti široj javnosti da nas ubijaju na još više frustrirajućih načina. Al’ da ćemo igrat, igrat ćemo.

 

Life is Strange: Double Exposure

29. listopada

PC, PS5, XSX

Možemo se zapitati je li originalni Life is Strange trebao nastavak i je li se Max trebala vratiti riješiti još jedno misteriozno ubojstvo. Nekako nam se više sviđao antologijski pristup serijalu u kojem je svijet zajednički ali svaka priča uvodi nove protagoniste. Rekavši sve to, poprilično smo sigurni da će se i Double Exposure igrati u našoj redakciji.  

 

Dragon Age: The Veilguard

31. listopada

PC, PS5, XSX

Kod Veilguarda nas najviše privlači činjenica što se ne radi o još jednom otvorenom svijetu već o linearnijem pristupu žanru. Zanimljivi likovi s kojima se jedva čekamo družiti, sustav borbe koje izgleda spektakularno i BioWare koji konačno izgleda da bi mogao zaustaviti svoj crni niz. Novi Dragon Age izgleda da bi mogao označiti povratak u formu jednog nam od najdražih razvojnih studija čiji rad pratimo već nekoliko desetljeća.