Nedavno najavljeni city builder hrvatskog studija Siscia Games dobio je svoj drugi razvojni dnevnik pod nazivom “Govern” koji detaljno objašnjava sustave igre. U najnovijem blogu solo developer Željko Kos pružio je uvid u temeljne mehanizme upravljanja gradom, s fokusom na izgradnju, proizvodnju, upravljanje resursima i istraživanje.

Gradnja zgrada

Blog objašnjava da će u kontekstu same izgradnje grada, koja je ujedno i ključna značajka ove igre, igrači imati mogućnost nadgledanja detaljnog procesa izgradnje zgrada što će se očitovati u procesu od krčenja zemljišta do gradnje krovova.

Naši izbori oblikovat će izgled i učinkovitost Pompeja, određujući koliko brzo se možemo širiti, a da naši građani budu zadovoljni.

Upravljanje proizvodnim objektima

Nadalje, blog pruža uvid u načine upravljanja proizvodnim objektima kao što je, primjerice, glinokop, koji služi određenoj funkciji i kojim je potrebno pažljivo upravljati kako bi se osigurala maksimalna učinkovitost. Objašnjeno je da svaka proizvodna zgrada ima svoju upravljačku ploču, gdje se može pratiti njezin input i output, a igrači će morati voditi računa i o proizvodnim materijalima koji nisu beskonačni i neiscrpni.

Učinkovito upravljanje proizvodnjom omogućit će našem gradu da se brže širi, zadovolji imperijalne zahtjeve i održi stabilno gospodarstvo.

Upravljanje resursima i pregled zaliha

Upravljanje zalihama i resursima također će igrati ključnu ulogu u održavanje tijeka proizvodnje i izgradnje, a igračima će na raspolaganju biti detaljna ploča uz čiju pomoć će pratiti sve bitne resurse, uključujući hranu, građevinski materijal i luksuznu robu, objašnjava tvorac.

Učinkovito upravljanje zalihama bit će važno za neometano funkcioniranje grada, osiguravajući da uvijek imamo prave materijale pri ruci za nastavak širenja.

Sustav istraživanja

Siscia Games još je predstavio i sustav istraživanja koji je podijeljen na dvije grane – tehnologiju i filozofiju što igračima omogućuje balansiranje tehnološkog napredaka s intelektualnim i kulturnim razvojem društva.

Istraživanje će biti ključno za povećanje fizičke veličine i kulturnog značaja grada, što će omogućiti da idemo u korak s Rimskim Carstvom.

Pored toga, treba reći da je Pompeii: The Legacy na Steamu generirao velik interes igrača od početka rujna kada je najavljen te ga je za to vrijeme wishlistalo već 10 tisuća igrača.