Nakon dugih 15 godina i mnogo špekulacije hoće li igra ikada ugledati svjetlo dana, tvorac originalne igre Beyond Good and Evil, Michel Ancel, otklonio je svaku sumnju i napokon službeno objavio kako se aktivno radi na nastavku kultne igre pokazavši CGI trailer za igru.

Iako brojka 2 na kraju naziva igre inače upućuje da se radi o nastavku, Beyond Good and Evil je zapravo prequel originalne igre, a sama radnja se odvija prije rođenja Jade, protagonistice originalne igre.

Ubisoft kaže kako ćemo igru moći igrati sami ili s prijateljima te kažu kako će igra staviti snažan naglasak na online komponentu. Što se  tiče same priče, Beyond Good and Evil 2 stavit će nas u solarni sustav imena System 3 koji je centar međuzvjezdane kolonizacije i trgovine u našoj galaksiji u 24. stoljeću. Dok privatna poduzeća iskorištavaju hibridne robove za dominaciju nad resursima, kolonisti iz Systema 3 jedva preživljavaju te smisao svog života pronalaze u slavljenju baštine raznolikosti.

Ubisoft zasad nije dao nikakve informacije o platformama za koje će igra izaći, isto kao niti vremenski interval izlaska igre.

Najavni trailer za igru možete pogledati u nastavku: