Pisijaši i konzolaši dobro su upoznati s narativnim avanturama izvedenim u linearnom stilu i već po tom kratkom opisu znat će je li im igra zanimljiva ili ne. Naime ovakve avanture svoju vrijednost pokazuju kroz napetu i emotivnu te pomno izrežiranu priču nerijetko izvedenu u neočekivanom art prikazu, s likovima o kojima ćemo razmišljati i nakon što ju odigramo. South of the Circle upravo je takvo emocionalno narativno iskustvo u kojem igrač istražuje odnos između Petera i Clare, akademika iz Cambridgea uhvaćenim u politički sukob hladnog rata.

Igra dolazi od studija State of Play koji je, između ostalog, osvojio i nagradu BAFTA za umjetničko postignuće za ručno izrađenu logičku avanturu Lumino City te nagradu Apple Design Award za iOS igru INKS. Njihov rad prepoznali su i u 11 bit studiosu koji preuzima izdavački posao za verzije koje stižu uskoro na PC, Nintendo Switch, Xbox Series S|X, Xbox One, PlayStation 5 i PlayStation 4. Tako će i vlasnici tih igraćih platformi, možda i po prvi put saznati o ovoj avanturi koja je na tržištu već od kraja 2020. godine na iOS platformama, a moguće ju je pronaći i u katalogu igara Apple Arcadea.

Volite li Firewatch ili What Remains of Edith Finch, odnosno žanr narativnih avantura općenito, svakako predlažemo da, ako već niste, obratite pozornost i na ovaj dragulj u kojem se ističu vizualni prikaz i animacije likova (u potpunosti snimljeni motion tehnologijom), te izvrsna glasovna gluma glumačke ekipe uključujući Gwilyma Leeja (Bohemian Rhapsody), Olivie Vinall (Žena u bijelom), Richarda Gouldinga (Belgravia), Antona Lessera (Igra prijestolja), Adriana Rawlinsa (Chernobyl) i Michaela Foxa (Downton Abbey).