Izdavač Raw Fury i razvojni studio Stitch Heads upravo su najavili svoju novu igru Superfuse – spoj superheroja, akcijskih RPG-ova i izometrijskog hack’n’slasha koji ove godine dolazi u Early Access putem Steama.

Kako Raw Fury ističe u najavi, Superfuse je dosad najveći projekt studija Stitch Heads, a osim što je inspiriran superherojskim stripovima i akcijskim RPG-ovima, suočit će igrače s hordama neprijatelja i ponuditi iznimno detaljni sustav nadogradnje vještina. Pomoću čitavog niza varijacija u otključavanju i korištenju superherojskih vještina, svaki će igrač moći iskrojiti svoje iskustvo i prilagoditi igru svom stilu igranja, a da nijedan prelazak ni za jednog igrača ne bi bio identičan, igra ima i proceduralno generirane levele koji će se svakim novim prelaskom u potpunosti mijenjati.

U tom kontekstu studio obećava i dinamične skill treejeve te mogućnost odabira vlaste klase. Osim toga, moći ćemo spajati, preraspodijeliti i redizajnirati različite superherojske moći i tako stvoriti jedinstvene vještine koje neće imati drugi igrači. Osim otključavanja specijalnih vještina, očekuje nas i detaljni loot sustav koji će nam donositi na stotine različitog nasumično generiranog moćnog oružja, high tech oklopa i drugih dodataka.

Prije nekoliko stoljeća, čovječanstvo je pobjeglo od umiruće Zemlje s tehnologijom koju je financirala korporativna elita. Kako su se ljudi širili po Sunčevom sustavu, bogataši su živjeli u luksuzu, produljujući svoje živote i povećavajući se supermoćima, postajući bogovi dok je ostatak čovječanstva jedva preživljavao“, ističe Raw Fury u opisu radnje igre te dodaje: “Neslaganje je raslo, ali se pojavila nova prijetnja u obliku pokvarenih čudovišta zvanih Corruption. I tako su korporativni bogovi stvorili Enforcere da patroliraju Sunčevim sustavom i nose se s opasnošću koju predstavlja Corruption“.

Ono što je interesantno je da ćemo Superfuse moći igrati samostalno kroz singleplayer kampanju, ali i kooperativno u online multiplayer kampanji koja će podržavati do četvero igrača. U oba slučaja igrači će biti suočeni s hordama grotesknih čudovišta i neprijatelja, a borit će se i protiv golemih bosseva koji su, kao i cjelokupni vizualni dizajn igre, napravljeni tako da izgledaju kao da su proizašli sa stranica stripova. Također, proceduralno generirani loot koji ćemo pronalaziti tijekom igre moći ćemo razmjenjivati s prijateljima i drugim online igračima.

Kao što smo ranije naveli, Superfuse prvo dolazi u Early Access kasnije tijekom ove godine i to putem Steama (na kojemu je igru već sad moguće dodati na wishlistu), a puni izlazak igre planiran je za 2023. godinu