A Plague Tale: Innocence, stealth akcijska avantura francuskog razvojnog tima Asobo Studio i jedna od najboljih AA igara 2019. godine, osim ovogodišnjeg nastavka dobiva i vlastitu adaptaciju u televizijsku seriju. Pridružuje se tako brojnim adaptacijama igara u serije, kao što su The Last of Us, Halo, The Witcher, Twisted Metal, System Shock i mnoge druge.

Vijest o tome izvorno je prenio francuski portal Allocine (hvala, Eurogamer), a prema njihovu izvještaju na seriji će raditi francuska televizijska kompanija Merlin Productions koja je, kao i sami studio iza igre, smještena u Bordeaux.

Iako zasad nije poznato tko će glumiti protagoniste, odnosno petnaestogodišnju Amiciu i njenog brata Huga koje usred pandemije štakorske kuge u nedoba 14. stoljeća u Francuskoj proganja Inkvizicija, službeno je potvrđeno da će redatelj serije biti Mathieu Turi, prethodno poznat kao pomoćni direktor Quentina Tarantina na filmu Inglorious Basterds.

Trenutno se ne zna ni kada bi serija trebala krenuti sa snimanjem i produkcijom niti kada bi trebala stići na male ekrane. Ono što je, pak, sigurno je da sama igra A Plague Tale: Innocence ove godine dobiva očekivani nastavak A Plague Tale: Requiem koji je službeno najavljen prošloga ljeta na sajmu E3 2021 za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S te pretplatu Game Pass.