Uz iznenađujuće velik broj ovogodišnjih AAA naslova, blockbustera i svih ostalih igara koje su tijekom čitave 2021. punile naslove gaming portala i časopisa, jedna igra mnogima je potencijalno pala ispod radara, a definitivno zaslužuje više pažnje. Radi se o jedinstvenoj nadrealnoj narativnoj avanturi Where The Heart Leads.

Ta igra izašla je u srpnju ove godine ekskluzivno za PlayStation 4 (igriva i na PlayStationu 5), a na njoj je radio Armature Studio – manji tim AAA veterana čiji su osnivači zaslužni za serijal Metroid Prime. Studio je najpoznatiji po igrama Batman: Arkham Origins Blackgate i ReCore, dok su za druge studije radili kao ispomoć na slavnim igrama kao što su Borderlands, Injustice, Resident Evil 4, Metal Gear Solid, Fortnite i mnoge druge.

Where the Heart Leads je jedan od njihovih rijetkih samostalnih projekata na kojem su radili godinama, pod utjecajem igara kao što su Heavy Rain, Oxenfree i druge narativne puzzle avanture, ali i nadrealni filmovi slavnih redatelja poput Davida Lyncha, Wesa Andersona i sl.

U ljetnom dvobroju časopisa Reboot uz visoku ocjenu 9/10 Where The Heart Leads ukratko smo okarakterizirali kao remek-djelo i emocionalno najiscrpljujuću igru još od originalnog Life is Strangea te avanturu o stvarnim životnim nedaćama i moralnim dilemama koju bi svaka odrasla osoba trebala odigrati. Stoga nam je iznimno drago što je razvojni tim Armature Studio upravo najavio kako Where The Heart Leads 2022. godine dolazi i na PC i to putem platformi Steam i Epic Games Store.

Osim što i u originalu sadrži više desetaka različitih završetaka te na stotine teških moralnih odluka, novonajavljeno izdanje za PC bit će prošireno novim dodacima i poboljšanjima kao što su novi vizualni efekti poput volumetrijskog osvjetljenja i magle te detaljnih novih vizualnih postavki, a imat će još više predmeta za skupljanje koji će proširiti pozadinsku priču igre.

Where The Heart Leads na PC stiže u kolovozu 2022. godine, a koštat će 14,99 dolara. Najavni trailer PC izdanja pogledajte u videu iznad, a još više informacija o bonus dodacima studio je podijelio putem društvenih mreža, stoga u nastavku prenosimo i poduži službeni Instagram post: