Syberia: The World Before, novi četvrti nastavak popularnog dugogodišnjeg serijala avantura legendarnog autora, crtača stripova i game dizajnera Benoîta Sokala (koji je, nažalost, preminuo ovoga svibnja), putem novoga trailera je konačno dobio očekivani datum izlaska.

Podsjećamo, novi nastavak će nas ovoga puta provesti kroz dva različita vremenska razdoblja. Jedan će se nastaviti u 2004. godini točno gdje je stala Syberia 3 te ćemo ponovno uskočiti u cipele Kate Walker koja je zatočena u rudniku soli na teritoriju istočne Rusije. Drugi vremenski period bacit će nas u prošlost, u 1937. godinu i u ulogu Dane Roze, sedamnaestogodišnje pijanistice u fiktivnom gradu Vaghenu u Europi, i to u zoru ustanka fašističkog pokreta Brown Shadow prije početka Drugog svjetskog rata. 

Novi, jučer objavljeni trailer ističe da Syberia: The World Before napokon izlazi 10. prosinca ove godine za PC (Steam, GOG i Epic Games Store), dok će na konzole doći nekad tijekom 2022. godine. Igra je od sada dostupna i za prednaručivanje u standardnom i Digital Deluxe izdanju, a ukoliko prvo želite provjeriti što vas očekuje u punoj igri, besplatni demo prolog (koji je dostupan od listopada prošle godine) još uvijek možete isprobati na PC platformama Steam i GOG.