Gotovo 25 godina nakon što je izašao holivudski film Space Jam – spoj nacrtanih Looney Tunesa, košarke i live-action filma u kojemu glavnu ulogu glumi i košarkaš Michael Jordan, za manje od mjesec dana u kina stiže nastavak Space Jam: A New Legacy u kojemu će glavnu ulogu ovoga puta tumačiti LeBron James.

Ususret izlasku filma, najavljena je i popratna igra Space Jam: A New Legacy – The Game. Bit će to 2D retro arkadna beat’em up igra pikseliziranih vizuala, u kojoj ćemo se kao Toon Squad (LeBron, Lola Bunny i Bugs Bunny) tući protiv robota, drugih Looney Tunesa i brojnih protivničkih likova (zajednički nazvanih Goon Squad), sve to u stilu klasičnih arkadnih igara osamdesetih, ali sa štihom Looney Tunesa i košarke. 

Dakako, iako o postojanju ove igre znamo već neko vrijeme, pogotovo s obzirom na to da su krajem prošle godine Microsoft, LeBron i Bugs Bunny (hehehe) pitali javnost, igrače i spretne tvorce igara za ideje o tome kakva bi igra Space Jam mogao biti, igra je sada službeno najavljena te smo dobili kratki prikaz gameplaya koji možete vidjeti u iznad podijeljenom videu.

Space Jam: A New Legacy – The Game izlazi 1. srpnja i to prvo kao vremenska ekskluziva za pretplatnike na Xbox Game Pass Ultimate, dok će 15. srpnja, odnosno dan prije dolaska filma u kina – igra postati besplatno dostupna za PC i konzole Xbox putem Microsoft Storea.