Razvojni tim Egosoft od 1988. godine izrađuje igre, a jedanaest godina nakon svog osnutka izdali su prvu igru u serijalu X. Radi se o spoju simulacija i strategija smještenih u fiktivnom istoimenom univerzumu, dok je sama radnja smještena u znanstveno-fantastične vode i putovanje svemirom. Moto svih igara glasi “Trgujte, borite se, gradite, razmišljajte”, a svi zainteresirani igrači moći će to opet raditi u novom nastavku, X4: Foundations, veoma brzo.

Za svoju novu igru razvojni tim kaže kako se radi o “najsofisticiranijoj simulaciji svemira ikad”. Igrači će voditi svoje carstvo ili istraživati svemir iz prvog lica, moći će upravljati svakim brodom, trgovati i boriti se kako bi izgradili što god žele i zatim razmišljati pažljivo o daljnjim koracima i smjeru u kojem će krenuti. Od prvog dana tim obećava izuzetno velik svemir kojeg nastanjuje nekoliko frakcija Argon, Teladi i Paranid rasa od kojih svaka ima kompleksne ekonomije. Nakon izlaska osnovne igre, tim planira ubacivati dodatne sadržaje kroz ekspanzije i nadaju se da će prva biti spremna u roku od godine dana.

X4: Foundations izlazi 30. studenog za PC, a već sada možete odraditi predbilježbe ako ste zainteresirani. Dostupne su dvije verzije – obična verzija koja uključuje osnovnu igru po cijeni od 49,99 eura i Digital Collectors Edition koja uz osnovnu igru osigurava prve dvije ekspanzije čim postanu dostupne, digitalnu knjižicu s umjetninama, strip i glazbu iz igre uz jedan kozmetički dodatak za 74,99 eura. Predbilježbe je trenutno moguće obaviti samo putem Egosoftove online trgovine, a na službenim stranicama ćete pronaći druge detalje o igri.