Carmageddon je pojam za jednu od najbrutalnijih kontroverznih igara s kraja devedesetih i početka 2000-ih, nabijačina u kojoj vozite brutalne aute s ubojitim gadgetima, natječete se s drugima i gazite pješake kako biste pobijedili.

Prvi nastavak, a potom i nekoliko drugih koji su uslijedili, pružali su mnogima sate i sate krvave zabave, a čini se da ćemo u budućnosti doživjeti još svojevrsnih nastavaka, jer THQ Nordic je najavio da su od studija Stainless Games kupili prava na igru.

Moramo priznati da nam se sviđa smjer u kojem je THQ Nordic krenuo. Nedavno smo pisali o tome kako su objavili da rade na pedesetak igara, od kojih 35 još uvijek nije ni najavljeno, a kroz čitavu ovu godinu eksponencijalno se šire.

Već smo spominjali da su kupili kompaniju Koch Media i time dobili prava na igre Saints Row i Metro, a pod svojim okriljem od ove godine imaju i igre Kingdoms of Amalur, Alone in the Dark, pa čak i Goat Simulator te mnoge druge.

Carmageddon: Reincarnation – posljednja punokrvna igra serijala – financirana pomoću Kickstarter kampanje, svjetlo dana na PC-ju je ugledala 2015. godine, a potom i na PS4 i Xboxu One 2016. godine pod imenom Carmageddon: Max Damage

Kada točno THQ Nordic planira početi rad, a kamoli izbaciti na tržište novu igru u serijalu Carmageddon, zasada još uvijek nije poznato, kao što ne znamo ni činjenicu hoće li to biti punokrvni nastavak ili još jedan svojevrsni reboot čitavoga serijala, kao što je bio Carmageddon: Reincarnation. Ostaju nam samo predviđanja.

No, ono što znamo je da se THQ Nordic zasigurno neće zaustaviti na ovome te jedva čekamo vidjeti što će učiniti sa svim tim igrama, serijalima i IP-ovima koje su kupili.

Radujete li se i vi što ćemo u narednim godinama potencijalno vidjeti još jednu novu igru u serijalu Carmageddon i jeste li jedan od onih koji su krajem devedesetih uživali u ovoj kontroverznoj igri? Mi se i dalje sjećamo sati i sati te krvave zabave, vratolomija, smijeha i onog uzbudljivog osjećaja da igramo nešto što je u nekim zemljama svijeta čak potpuno zabranjeno 🙂