Nakon što je izašla za PC krajem veljače 2016. godine, simulacija farmerskog života Stardew Valley odmah je postala hit. Čovjek koji je sam na njoj radio više od pet godina, ConcernedApe, nadmašio je apsolutno sva svoja očekivanja, a nakon što tu verziju doradio kako je htio, počeo je razmatrati portove. Najprije su stigle verzije za Xbox One i PS4, zatim je igra došla na Switch, zatim na Vitu, da bi sada stigla vijest o mobilnim portovima.

Stardew Valley će najprije postati dostupan za Appleove uređaje i to već krajem ovog mjeseca. Obavijest je stigla od izdavača Chucklefish putem njihovih stranica, a datum kojeg su odredili je 24. listopada. Predbilježbe za tu verziju moguće je već sada odraditi u App Storeu po cijeni od 8,99 eura, ako ste za to zainteresirani.

Za izradu iOS verzije zadužen je razvojni tim The Secret Police koji ju je napravio ispočetka u suradnji s ConcernedApeom kako bi igrači na mobilnim uređajima dobili što bolje iskustvo. Napravljene su posebne kontrole, redizajnirano je korisničko sučelje i igra sadrži sve što je bilo ubačeno do verzije 1.3, ali zasad nema podršku za multiplayer. Oni koji igraju na računalima imat će putem iTunesa mogućnost prebacivanja svog napretka ako ne žele kretati ispočetka.

Što se tiče verzije za Android, izdavač kaže kako će uskoro imati više informacija te da svi koji žele biti u toku s najnovijim vijestima prate Stardew Valley blog. Ispod teksta možete pogledati najavni trailer, dok ćete sve druge informacije o igri pronaći ovdje.