SHIFT je igra koja je rane 2008. godine osvanula na Armor Games stranici, i možda će vam izgledati poznato. To je jedna od jednostavnijih flash igara s grubo nacrtanom grafikom, a mehanika igre je razlog njenoj popularnosti na internetu. Nedugo zatim, igra je dobila port na iOS, i nastavak pod nazivom Shift 2.

Igrač je postavljen u crno-bijelu prostoriju s elementima koji izgledaju kao da su iz klasičnog platformera, s bodljama, ključevima i i drugim objektima. Kada pritisne tipku shift, mapa se okreće za 180 stupnjeva, a svi dijelovi koji su bili crni postaju bijeli i obrnuto, mijenjajući što je čvrsto tlo a što pozadina. Mehanika je jednostavna, ali zagonetke koje slijede iz nje nisu.

Shift Quantum je nova, mnogo detaljnija igra s modernijom grafikom koja upotrebljava tu istu mehaniku i uspješno zadržava ugođaj originalnih igara. Igra dolazi i s pričom o kojoj ne znamo još puno, ali iz uvjerljivog trailera pretpostavljamo da neće biti razočaravajuća.

Axon Vertigo trenutno razvija Shift Quantum i kaže da dolazi u proljeću ove godine za Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 4 i PC.