Fortnite dominira battle royale žanr igara u svakom pogledu.

Epic Games konstantno donosi novi sadržaj i popravke u igru, te se igrači imaju nešto novo za raditi gotovo svaki dan. SuperData piše kako je Fortnite u travnju zaradio gotovo 300 milijuna dolara, što je 33% više zarade nego prošli mjesec. To znači da trenutno Fortnite zarađuje više nego bilo koja druga igra na PC-ju. PlayerUnknown’s Battlegrounds tek je na devetom mjestu te ljestvice, te je PUBG Corp. priznao kako je igra zaostala u pojedinim stvarima.

“Iako smo uveli značajna poboljšanja u PUBG, zaostali smo u drugim stvarima. Igrači su se s razlogom pobunili kada nismo spominjali njihove žalbe oko performanse, te se u zadnje vrijeme nismo dovoljno potrudili komunicirati oko promjena koje uvodimo u igru,” govori developer.

PUBG Corp. je u objavi rekao kako radi na novom sadržaju i planira mnogo poboljšanja. Uz to, još uvijek radi na agresivnim akcijama protiv varanja. PUBG možda nije velik kao što je prošle godine bio, pogotovo u kontekstu žanra kojeg je popularizirao, ali je još uvijek iznimno popularan.