Esports Balkan League

Na Fortuna Esports facebook stranici danas je najavljena Esports Balkan League (EBL) koja počinje u 9. mjesecu ove godine, a nagradni će fond za igre Counter-Strike: GO i League of Legends iznositi ukupno 120.000€, kako saznajemo sa službenog websitea lige.

Informacija za sada nema puno, no čini se kako su organizatori nedavno završene Fortuna Championship lige započeli s novim projektom, koji će po svemu sudeći biti mnogo ambiciozniji i bogatiji za još jednu igru – očekivano CS: GO. Sa službene stranice prenosimo kako će liga premijerno startati već u rujnu ove godine, za sezonu 2017./18. U prvoj sezoni, osam timova koji će se natjecati biti će direktno pozvani, a ostale ekipe imati će priliku prijaviti se za kvalifikacije tek od 2018. godine.

Format

Esports Balkan League grati  će se sada već tradicionalnim formatom, gdje će prva runda biti u klasičnom ligaškom sistemu kako bi se dobile četiri najbolje ekipe koje će se boriti za spot u finalu.

 

Detaljnije informacije, već sada možete provjeriti na službenim stranicama lige. Na većinu pojedinosti ipak još uvijek čekamo, živi bili pa vidjeli.