Deracine, PS VR ekskluziva od FromSoftware, će uskoro biti dostupna i ostatku svijeta.

Deracine je svakako bila jedna od zanimljivijih igara na E3 2018, ne nužno zbog igre same po sebi, koliko zbog toga što nismo očekivali ovakav drastičan zaokret od FromSoftware, koji nas je ipak u zadnjih deset godina naviknuo na mračne i nasilne igre, dok je Deracine sve osim toga. Igra obiluje mirnim istraživanjem i motivima visual novel žanra igra. A kako će sve to skupa u praksi izgledati, moći ćete otkriti 6. studenog, kad igra izlazi za zapadno tržište.

Igra prati vilu koja je nevidljiva ljudskim stvorenjima, no ima sposobnost istraživanja svijeta van granica vremena. Nakon što nas 6 učenika i ravnatelj u ritualu zazovu u napuštenu školu, postaje jasno da jedino naša vila može riješiti neobičan misterij. Njega ćemo riješiti manipuliranjem objekata u okolini, odnosno davanjem hintova učenicima u školi, što će dovesti do rješenja misterija.

Cijeli projekt je režiran od strane Hidetake Miyazakija, koji je postao gotovo deificiran kao režiser Souls serijala. Za ovako drastičan odmak Miyazaki daje objašnjenje da je htio rekreirati smirenost avanturističkih igara iz prošlosti, te ih donijeti u virtualnu stvarnost, dajući igračima jedinstveno iskustvo.

Deracine možete prednaručiti za 29.99 dolara sa Playstation Store, a uz to ćete dobiti i temu te sedam avatara kao bonus. Za igru će vam biti potreban Playstation VR. A kako igra izgleda, možete pogledati u nastavku: