Razvojni tim Chucklefish nastao je 2011. godine nakon što je jedan od developera koji je radio na hitu Terraria, poznat kao Finn “Tiyuri” Brice, odlučio napraviti svoju igru. Prvi projekt na kojem je radio bio je Starbound, a nakon toga je zaposlio još ljudi, počeo se baviti izdavaštvom i prešao na izradu nove igre imena Wargroove.

Ova strategija na poteze, koju su mnogi usporedili s Advance Wars, daje vam mogućnost da sami ili u kooperativnom multiplayeru s još tri igrača odaberete svojeg zapovjednika i krenete u rat protiv raznih neprijatelja. Tim kaže kako je igra jednostavna za igranje, ali teška za potpuno svladavanje, što znači da bi trebala zabaviti i one koji se ne bave strateškim igrama često, kao i one kojima je to omiljeni žanr.

Wargroove se sastoji od kampanje u kojoj ćete se upoznati s pričom i motivima svake frakcije, a uz to ima iz skirmish i kompetitivne online modove. Igra je u izradi za PC, Xbox One, Switch i PlayStation 4. Na prve tri spomenute platforme stiže 1. veljače, dok za PS4 još nema točnog datuma izlaska, ali je tim rekao “uskoro”. Uz objavu datuma izlaska dobili smo novi trailer, a ako vas zanima nešto drugo, zaputite se ovdje.