Nadolazeća trkaća igra GRID poznatog razvojnog studija Codemasters (koji se proslavio brojnim trkaćim igrama kao što su serijal TOCA, Colin McRae Rally i Dirt te serijalom F1) dobila je odgodu datuma izlaska, no na nju nećemo morati čekati toliko dugo, jer odgoda je samo mjesec dana.

Naime, kako putem službenog bloga javljaju iz studija Codemasters, GRID će po novome izaći 11. listopada, umjesto dosadašnjeg planiranog datuma, koji je bio zakazan za 13. rujan. Novi datum izlaska jednak je za sve tri platforme: PC, PlayStation 4 i Xbox One, a studio ističe da će oni koji su kupili Ultimate Edition i dalje imati mogućnost zaigrati igru tri dana prije svih, što će po novome biti 8. listopada. Također, iako se nas u Hrvatskoj ovo ne tiče, iz Codemastersa ističu da će GRID i dalje biti launch naslov za nadolazeću platformu Google Stadia, koja na zapad stiže u studenom.

Pičimo prema 11. listopadu, čekamo još samo malo

Razlog zbog kojeg je datum izlaska pomaknut za mjesec dana pomalo je čudan. “S obzirom da je GRID dobio višestruke nominacije i nagrade na ovogodišnjem sajmu E3 u Los Angelesu, uključujući “Najbolju trkaću igru” od strane GameInformera i Dualshockersa, ova promjena je napravljena kako bismo igri, oko koje smo izrazito uzbuđeni, dali dodatnu ekspoziciju“, ističu iz Codemastersa u blog postu, ne objašnjavajući gotovo ništa te zahvaljujući fanovima i zajednici na uzbuđenju i strpljenju.

Studio obećava kako ćemo u narednim mjesecima uoči izlaska igre na društvenim mrežama Codemastersa dobivati još novih informacija, prikaza gameplaya i velikih najava igre, a prva veća najava čeka nas u narednih nekoliko dana. U svakom slučaju, po novome, GRID izlazi 11. listopada 2019. za PC, PlayStation 4 i Xbox One.