Strategija Anno 1800 izašla je prije točno 3 mjeseca, a Ubisoft se nedavno pohvalio kako im prodaja igre ide čak četiri puta bolje od prethodnog nastavka, Anno 2025.
Novi Anno uskoro dobiva i prvi DLC imena Sunken Treasures u kojem će nas igra usmjeriti u potragu za potopljenim brodovima.

Ubisoft tvrdi kako se njihov razvojni studio Ubisoft Blue Byte u izradi DLC-a oslanjao na feedback igrača. Time su proširili dostupni in-game svijet pa su nam tako obećali barem 6 sati igraćeg materijala, novi otok na kojem ćemo podizati grad, lika koji će pred nas postaviti nove izazove i iteme s kojima se do sada nismo susreli.

Cilj DLC-a je potraga za nestalom kraljicom, ali i potopljenim brodovima te iskorištavanje njihovih resursa uz pomoć novog lika, Old Natea, pustinjaka koji živi na vlastitom otoku. Old Nate je ujedno i genijalni izumitelj koji će nam za određenu naknadu ustupiti svoja otkrića. Na taj ćemo način, uz rješavanje glavnih questova, doći do preko 100 novih itema koji se nalaze u sklopu DLC-a! Svakako moramo spomenuti i mapu koja je najmanje 3 puta veća od najvećeg otoka u osnovnoj verziji igre pa se lako može zaključiti kako nas čeka obilje zabave.

Sunken Treasures DLC dolazi 30. srpnja putem Uplay i Epic Games Store servisa.